DAN DIACONESCU, dezvăluiri bombă! AU FOST SAU NU ASASINAȚI Eminescu, Preda și Păunescu?
ALTCEVA cu Adrian Artene
Acasă » Exclusiv » Și-a pierdut soldații, iar acum Putin face recrutări! Armata rusă caută pușcași, artileriști și comandanți de infanterie

Și-a pierdut soldații, iar acum Putin face recrutări! Armata rusă caută pușcași, artileriști și comandanți de infanterie

De: Alina Nistor 17/05/2022 | 20:00

Aproximativ 20.000 de posturi ar fi disponibile în armata rusă, după pierderile masive din Ucraina, astfel că Moscova a lansat o campanie de recrutare pe un site de job-uri. Armata are nevoie de bărbați cu vârste cuprinse între 18 și 40 de ani, se arată într-un documentar realizat de Gândul.ro

“Alegeți stabilitatea, ample oportunități de autoîmplinire, un nivel de viață decent și un statut social ridicat”, se precizează în anunțul postat de autoritățile ruse pe portalul superjob.ru.

Autoritățile ruse caută pușcași, artileriști, comandanți de infanterie, șoferi și chiar agenți care urmează să fie angajați în cadrul FSB. Durata contractului va fi de șase luni, iar cei care sunt dispuși să lupte în Ucraina vor primi lunar 500 de euro. Totul are loc după ce Rusia ar fi pierdut  peste 26 de mii de soldați de cand a invadat Ucraina, a anuntat Ministerul ucrainean al Apărării, în ultima actualizare. În același timp, potrivit cifrelor oficiale oferite de Kremlin, doar 1.000 de militari au murit.

Una dintre cele mai mari armate ale lumii

Forțele armate ruse au fost create la 7 mai 1992, în acel moment existând aproximativ 2,8 milioane de militari, fiind una dintre cele mai mari armate din lume. Numărul de oameni este stabilit prin Decretul Președintelui Federației Ruse de la 1 ianuarie 2008, care stabilește un personal total de 2 milioane de oameni, din care aproximativ  1.100.000 de soldați. Forțele armate ruse se disting prin cel mai mare stoc de arme de distrugere în masă, inclusiv nucleare și un sistem bine dezvoltat al de mijloacelor de transport.

Vladimir Putin, comandantul suprem al Forțelor Armate din Rusia (Profimedia)

Armata este formată din Forțele Terestre ale Federației Ruse, Forțele Aeriene ale Federației Ruse, Marina Militară Rusă, precum și din trupe aeropurtate, Forțele Aerospațiale de Apărare ale Federației Ruse și Forțele de Rachete Strategice.

Forțele terestre sunt cele mai numeroase. Acestea sunt destinate să efectueze ofensiva pentru a învinge inamicul, pentru a prelua și păstra teritoriile sale, regiuni și granițe, să respingă invazii ale inamicului.

(CITEȘTE ȘI: PUTIN AMENINȚĂ OCCIDENTUL: ”ACEST LUCRU LE VA DA DE GÂNDIT!”. RUSIA A LANSAT RACHETA ”SATAN”. NU POATE FI INTERCEPTATĂ DE NICIUN SISTEM DE APĂRARE)

Cum este organizată armata Rusiei

Forțele terestre ruse, la rândul său, includ diferite tipuri de trupe:

– trupe motorizate de infanterie (cele mai numeroase trupe la sol);

(VEZI AICI: UCRAINENII AR FI PRIMIT INFORMAȚII DECISIVE PENTRU SCUFUNDAREA NAVEI MOSKVA DIN MAREA NEAGRĂ. SUA SCHIMBĂ TACTICA. VA AJUTA UCRAINA CU ARME, DAR NU ȘI CU INFORMAȚII)

– forțele de tancuri – principala forță de lovire a armatei, foarte manevrabilă, mobilă și rezistentă la arme nucleare; formată din unități de tancuri, infanterie mecanizată, rachete, artilerie și alte unități;

– trupe de rachete și artilerie înarmate cu artilerie și rachete convenționale; formate din unități de obuziere, tunuri, rachete, artilerie antitanc, mortiere, unități de recunoaștere, de control și de securitate;

– forțele terestre de apărare aeriană – un fel de forțe terestre concepute pentru a proteja forțele terestre de atacurile aeriene ale inamicului. Acestea folosesc rachete antiaeriene mobile, portabile și remorcate, precum și sisteme de tunuri antiaeriene;

– forțele speciale și servicii – concepute pentru a efectua operațiuni extrem de specializate pentru susținerea în luptă și a operațiunilor de zi cu zi ale forțelor armate. Sunt formate din trupe de protecție împotriva radiațiilor, chimice și biologice, corpul de ingineri, unități de cale ferată, unități de automobile.

Atribuțiile lui Putin, în teorie

Comandantul Suprem al Forțelor Armate este președintele în funcție al Rusiei, Vladimir Putin. În teorie, pe timp de pace, președintele este responsabil în general cu orientarea politică generală a forțelor armate, iar în timp de război ia conducerea apărării statului și a forțelor sale armate pentru respingerea agresiunii.

Președintele Rusiei constituie, de asemenea, și conducerea Consiliului de Securitate al Federației Ruse, acesta aprobă doctrina militară a Rusiei, numește și eliberează din comanda supremă a Forțelor Armate ale Rusiei. Președintele, în calitate de comandant suprem, concepe și planuri pentru construirea Forțelor Armate, un plan de mobilizare, planurile de mobilizare a economiei pentru efortul de război, un plan de apărare civilă și alte acte în domeniul construcției militare.

Șeful statului susține, de asemenea, reglementări referitoare la armament, la prevederile Ministerului Apărării și a Marelui Stat Major. Președintele emite anual un decret cu privire la recrutările din cadrul serviciului militar, la transferul unor anumite persoane mai în vârstă care au servit în cadrul forțelor armate și semnează acorduri internaționale de apărare comună și de cooperare militară.

Ramuri separate

În plus, mai există două „ramuri separate de trupe”, Garda Națională și Serviciul de Frontieră. Acestea își păstrează statutul juridic de „Forțe armate”, în timp ce nu intră sub jurisdicția Statului Major al Forțelor Armate ale Federației Ruse.

Garda Națională este formată pe baza fostelor trupe interne ale Rusiei. Noua structură a fost detașată de Ministerul Afacerilor Interne într-o agenție separată, subordonată direct Președintelui Rusiei.

Serviciul de Frontieră este o organizație paramilitară a Serviciului Federal de Securitate, principala agenție de informații interne a țării. Ambele organizații au sarcini semnificative în timpul războiului, pe lângă activitățile lor principale pe timp de pace și își operează propriile unități terestre, aeriene și maritime.

(VEZI AICI: LA CE ARMAMENT A RECURS RUSIA ÎN RĂZBOIUL DIN UCRAINA. RACHETELE SPECIALE SUNT ”AȘII” LUI PUTIN)

Situația de dinainte de invazie

În 2018, Rusia a început o formare la scară largă a unei forțe militare de rezervă bazată pe voluntari selectați dintre cei care s-au retras din serviciul activ. Forța de rezervă militară rusă este un ansamblu de cetățeni care au semnat un contract pentru a presta serviciul militar ca rezerviști.

Aceștia sunt numiți într-o funcție militară într-o anumită unitate militară.

Ei sunt implicați în toate activitățile operaționale, de mobilizare și de luptă ale acestor unități militare, spre deosebire de alți cetățeni care nu au semnat astfel de contracte și care pot fi utilizați pentru o mobilizare a forțelor armate în mod involuntar numai în cazurile prevăzute de lege.

(VEZI ȘI: UCIGAȘII TĂCUȚI DIN ADÂNCURI! RUSIA DEȚINE UNA DINTRE CELE MAI IMPORTANTE FLOTE DE SUBMARINE DIN LUME!)

În 2018 au fost desființate departamentele militare și centrele de pregătire militară. Din acel moment, studenții instituțiilor civile de învățământ superior au fost pregătiți în cadrul ambelor programe de pregătire a ofițerilor de rezervă și de serviciu activ în Centrele de pregătire militară.

În 2019, au existat centre militare de instruire în 93 de instituții civile de învățământ superior.

Documentarea acestui material a fost realizată de Gândul.ro

Urmărește Cancan.ro pe Google News
Absolventă a Facultății de Filosofie și Științe Social-Politice din Cadul Universității ”Alexandru Ioan Cuza” din Iași. A urmat apoi studii universitare de masterat, ”Marketing Politic și Comunicare”, în cadrul aceleiași universități. citeste mai mult
Parteneri
Cum arată ACUM cea care în trecut era votată „cea mai sexy femeie din lume”! S-a schimbat total
Cum arată ACUM cea care în trecut era votată „cea mai sexy femeie din lume”!...
FOTO. Jaqueline Cristian, imagini fabuloase în costum de baie
FOTO. Jaqueline Cristian, imagini fabuloase în costum de baie
De ce boală secretă suferea Gabriel Cotabiță! Acum s-a aflat de ce transpira excesiv. Artistul a murit la 69 de ani
De ce boală secretă suferea Gabriel Cotabiță! Acum s-a aflat de ce transpira excesiv. Artistul...
Mihai Trăistariu, dezvăluiri șocante despre starea de sănătate a lui Gabriel Cotabiță: „În primăvară a venit salvarea și l-a luat”. Ce nu știa publicul
Mihai Trăistariu, dezvăluiri șocante despre starea de sănătate a lui Gabriel Cotabiță: „În primăvară a...
Ce se întâmplase cu Gabriel Cotabiță în ultimele luni! Declarațiile făcute de soția lui cu puțin timp înainte ca artistul să moară: „Era riscant”
Ce se întâmplase cu Gabriel Cotabiță în ultimele luni! Declarațiile făcute de soția lui cu...
Live pe TikTok cu Simion și Becali, cu remarci sexiste la adresa lui Lasconi: e pericol să avem o femeie președinte. IPJ face anchetă
Live pe TikTok cu Simion și Becali, cu remarci sexiste la adresa lui Lasconi: e...
Viața în cel mai geros oraș din lume. Cum supraviețuiesc cei 300.000 de locuitori: „Te îmbraci în straturi, ca o varză”
Viața în cel mai geros oraș din lume. Cum supraviețuiesc cei 300.000 de locuitori: „Te...
Estimări ale votului la prezidențiale, până la ora 18.00. Tensiune înainte de închiderea urnelor
Estimări ale votului la prezidențiale, până la ora 18.00. Tensiune înainte de închiderea urnelor
Amendă pentru depășirea vitezei legale cu până la 10 km/h?
Amendă pentru depășirea vitezei legale cu până la 10 km/h?
Viorel Lis, prima apariție după ce Oana Lis a anunțat că este internat în spital! Ipostaza inedită în care s-au afișat cei doi
Viorel Lis, prima apariție după ce Oana Lis a anunțat că este internat în spital!...
Chinuri groaznice pentru Cotabiță în ultimele zile de viață! Dezvăluiri ȘOCANTE
Chinuri groaznice pentru Cotabiță în ultimele zile de viață! Dezvăluiri ȘOCANTE
Oana Roman, mesaj trist despre moartea prietenilor ei, Gabriel Cotabiță și Marius Bațu. „Bucurați-vă, fraților, de fiecare zi.”
Oana Roman, mesaj trist despre moartea prietenilor ei, Gabriel Cotabiță și Marius Bațu. „Bucurați-vă, fraților,...
Adriana Bahmuțeanu, dispusă să se mute în casa lui Silviu Prigoană pentru a fi alături de copiii ei! Declarația neașteptată făcută de jurnalistă după ce și-a îmbrățișat din nou băieții: „Era firesc să îmi propună asta”
Adriana Bahmuțeanu, dispusă să se mute în casa lui Silviu Prigoană pentru a fi alături...
A alergat 5 kilometri direct spre secţia de votare. Mesajul Andreei Ştef, campioana României la Culturism
A alergat 5 kilometri direct spre secţia de votare. Mesajul Andreei Ştef, campioana României la...
BANCUL ZILEI. BULĂ: – Nevasta mea s-a îmbrăcat în polițistă și mi-a spus..
BANCUL ZILEI. BULĂ: – Nevasta mea s-a îmbrăcat în polițistă și mi-a spus..
OPPO a prezentat noul telefon Find X8 Pro în România
OPPO a prezentat noul telefon Find X8 Pro în România
ADEVĂRUL despre România în Al Doilea Război. „Am avut norocul să...”
ADEVĂRUL despre România în Al Doilea Război. „Am avut norocul să...”
"Păcat că la aceste alegeri nu se acordă puncte și pentru ținute". Iulia Albu a...
Exit Poll ora 19.00, rezultate incredibil de strânse la alegeri prezidențiale 2024, turul 1. Traian Băsescu: „Nicu și Marcel … Ghinion” Cine intră în turul 2, numărătoarea CURS, AVANGARDE și CIRA
Exit Poll ora 19.00, rezultate incredibil de strânse la alegeri prezidențiale 2024, turul 1. Traian...
Exit Poll ora 18:00 – Alegeri Prezidențiale 2024, turul 1 pe surse! Bătălie colosală între Simion şi Lasconi: “Suntem la 1.000 voturi!” Rezultate contradictorii în numărătoarea CURS, AVANGARDE și CIRA
Exit Poll ora 18:00 – Alegeri Prezidențiale 2024, turul 1 pe surse! Bătălie colosală între...
Decizie șoc pentru Ion ILIESCU. Înalta Curte de Justiție a hotărât definitiv
Decizie șoc pentru Ion ILIESCU. Înalta Curte de Justiție a hotărât definitiv
Rezultate şocante! Un candidat vine tare pe turnantă, răsturnare de situaţie. EXIT POLL la ora 18
Rezultate şocante! Un candidat vine tare pe turnantă, răsturnare de situaţie. EXIT POLL la ora...
România este campioană mondială la Counter-Strike 2. Care e „formula” câștigătoare?
România este campioană mondială la Counter-Strike 2. Care e „formula” câștigătoare?
Incidente la Alegerile Prezidenţiale 2024: tentative de fraudare a votului şi filmări în cabinele de vot
Incidente la Alegerile Prezidenţiale 2024: tentative de fraudare a votului şi filmări în cabinele de...
Taxă la retragerea de numerar. Anunț pentru cei care scot banii cash de la bancomat
Taxă la retragerea de numerar. Anunț pentru cei care scot banii cash de la bancomat
Poșeta soției lui Mircea Geoană, vedetă la secția de votare. Costă o avere
Poșeta soției lui Mircea Geoană, vedetă la secția de votare. Costă o avere
Test de inteligență | Găsiți infractoarea! Care dintre aceste 3 femei a furat bebelușul din maternitate?
Test de inteligență | Găsiți infractoarea! Care dintre aceste 3 femei a furat bebelușul din...
Cum a apărut Ilinca Simion la o secție de votare din București. George Simion a însoțit-o pe soție, deși el a votat în diaspora
Cum a apărut Ilinca Simion la o secție de votare din București. George Simion a...
Orgoliul și mândria l-au ţinut pe Mihai Bendeac departe de Gabriel Cotabiţă:
Orgoliul și mândria l-au ţinut pe Mihai Bendeac departe de Gabriel Cotabiţă: "Iartă-mă. Deși e...
Gigi Becali şi George Simion, anunţ de ultimă oră! Atac dur la Elena Lasconi
Gigi Becali şi George Simion, anunţ de ultimă oră! Atac dur la Elena Lasconi
Prezența la vot – Alegeri prezidențiale 2024, turul 1. Aici poți vedea LIVE rezultatele de la BEC. Prezența la vot a trecut de 49%. Update
Prezența la vot – Alegeri prezidențiale 2024, turul 1. Aici poți vedea LIVE rezultatele de...
Gabriel Cotabiță a murit. Motivul decesului
Gabriel Cotabiță a murit. Motivul decesului
×